The hardest-working muckraker in the journalism business, the Greek cousin of Seymour M. Hersh, reports.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2007

Τα παιδία παίζει: Συνθήματα από Γενικές Συνελεύσεις

Και επειδή πάντα χρειάζεται και κάτι πιο ανάλαφρο, σήμερα θα ασχοληθώ με τα συνθήματα που ακούγονται στις γενικές συνελεύσεις των πανεπιστημίων, που είναι και οι μέρες τους άλλωστε. Το παρακάτω ρεπορτάζ εκπονήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, σχεδόν αντάξιες ενός πολεμικού ανταποκριτή αφού βρέθηκα εν μέσω καφέδων, ξύλου και ποσοτήτων καπνού από τσιγάρα που είναι ανάλογες μόνο του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Ο διαχωρισμός συνθημάτων γίνεται μεταξύ ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και αριστερών συνασπισμών. Με συγχωρείται, πράγματι θα ήθελα να αποδώσω το copyright σε κάθε αριστερό σχηματισμό ξεχωριστά, όμως στην πορεία χάθηκα, αφού όλοι στο τέλος ενώνονται προ του κοινού κακού και αιμοδιψή εχθρού (βλέπε ΔΑΠ) και δεν ξέρω ποιος είναι με ποιον, σε όποιο πανεπιστήμιο και αν πήγα.

Ξεκινάμε λοιπόν:

1)Αααα, ουυυυ, αααα, ουυυυυυ, Και α και ου και ου και ΔΑΠ ΝΔΦΚ και α και ου.

ΔΑΠ. Το κλασσικό. Λίγα λόγια γι’ αυτό. Δείχνει πυγμή, αποφασιστικότητα και τα γερά αντανακλαστικά των στελεχών της παράταξης στις πολεμικές κραυγές. Αν το άκουγαν οι Ινδιάνοι θα πάγωνε το αίμα τους, θα σταματούσαν το χορό της βροχής και θα έθαβαν το τσεκούρι του πολέμου.

2)ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΠΚΣ όλους σας γαμάει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Δεν χρειάζεται να πω μου φαίνεται σε ποιόν ανήκει και αυτό το σύνθημα-μήνυμα φιλικής συνεύρεσης με άλλες παρατάξεις. Σίγουρα ο εμπνευστής είχε πολλές επιτυχίες στον ερωτικό τομέα, σε τέτοιο βαθμό που να ρωτάει στο τέλος της «πράξης»: Αγάπη, που είπαμε ότι ανήκεις;

3)Εμπρός, λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι.

Αριστεροί συνασπισμοί. Το τελευταίο μέρος του συνθήματος γίνεται και «ο μόνος δρόμος είναι Πάτρα καρναβάλι» από τα στελέχη της ΔΑΠ. Λογικότατο αφού είναι καρναβαλικών διαθέσεων και νοοτροπίας αυτός που καλεί το λαό που είτε δεν το ψηφίζει είτε του δίνει ένα 7% έτσι για να ‘χει, να σηκώσει το κεφάλι μπροστά. Ναι, αυτό το κεφάλι του Νεοέλληνα που κανονικά από τις πομπές θα έπρεπε να είναι συνεχώς σκυφτό αλλά συνήθως υψώνεται με περηφάνια, ιδιαίτερα όταν δέρνει Αλβανούς στο Σύνταγμα μετά από νίκη της Εθνικάρας.

4) Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

Αριστεροί συνασπισμοί. Εδώ έχουμε να κάνουμε την εξής παρατήρηση. Ο εργάτης τόσο καταευχαριστείται με τη στήριξη που του προσφέρουν μέλλοντες, γιατροί, δικηγόροι, κοινωνιολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, που κατεβαίνει σύσσωμος με όλο το συνδικάτο να τους στηρίξει στις πορείες. Μάλιστα παίρνει μαζί του και τις αξίνες του για να προμηθεύσει με πέτρες από τα σπασμένα πεζοδρόμια τα παιδιά με τις κουκούλες, για να σπάσουν όλα τα τουτού, καταστήματα και ένα κτήριο που λέγεται βουλή και το φυλάνε κάτι αδελφές που φοράνε φούστες.
(Για σας παρακαλώ, εδώ θα διαμαρτυρηθώ και για την παρουσία των ΜΑΤ στις πορείες. Αν δεν ήταν αυτά δεν θα είχαμε όλο το ξύλο. Τα παιδιά θα πήγαιναν ανενόχλητα να διαμαρτυρηθούν μπροστά και μέσα σε υπουργεία και λοιπές υπηρεσίες όπως αυτά νομίζουν. Τώρα αν άνοιγαν καμία φωτιά για να ζεσταθούν όπως το συνηθίζουν, ε εντάξει δεν είναι και τόσο μεμπτό. Δεν έχετε δει που έχει φτάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης;)

5)ΠΑΣΟΚΟΙ πιείτε έναν μπάφο, να δείτε τον Αντρέα να βγαίνει από τον τάφο.

Αριστεροί. Συγκλονιστικό σε σημασία σύνθημα αφού υποδεικνύει ξεκάθαρα πως όλα αυτά τα μέντιουμ είναι σε συνεχή επαφή με τον κάτω κόσμο. Πίνουν μπάφους. Πάντως αν είναι έτσι, οι Πασπίτες πρέπει να παίρνουν εντολές κατευθείαν από τον «Μεγάλο» και όχι από τον junior.

6)Όσο τον Χρουτσώφ θα έχετε οδηγό εμείς στην αντεπίθεση με όλο τον λαό.

ΠΑΣΠ. Οι νεολαίοι αποδεικνύουν γιατί μετά από είκοσι χρόνια στην εξουσία επιμένουν στο ΠΑΣΟΚ να θεωρούν το κόμμα κίνημα και τους εαυτούς επαναστάτες.


Αυτό ήταν μόλις το πρώτο μέρος. Τα καλύτερα έπονται……

Δεν υπάρχουν σχόλια: