The hardest-working muckraker in the journalism business, the Greek cousin of Seymour M. Hersh, reports.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2007

Στο μυαλό του… αριστερού φοιτητή, Part I

Θα πάει σε όλες τις γενικές συνελεύσεις, είτε είναι της σχολής του είτε όχι, γιατί πιστεύει στον αγώνα….γενικά και αόριστα.

Δεν θα κάτσει να συζητήσει το άρθρο 16. Άλλωστε η συζήτηση θα είναι στημένη για να το νομιμοποιήσουν.

Πριν κοιμηθεί κάνει τάμα για α) αν είναι με τους αναρχικούς/αντιεξουσιαστές/indymedoβιους, τον Αλαβάνο β) αν είναι παραδοσιακός, την Αλέκα.

Φυσικά και δεν τον πειράζει πως ο Αλαβάνος είναι από τους πλουσιότερους Έλληνες βουλευτές, αφού είναι μάγκας και δηλώνει αυτά που έχει.

Ούτε τον πειράζει που «η κόρη της Αλέκας σπούδασε Deere και τώρα έχει πάει στην Αμερική» καθώς η Ελληνική παιδεία είναι χάλια. Αλλά όπως είπαμε δεν θα δεχτεί αλλαγές γιατί θα μπει στα πανεπιστήμια το κεφάλαιο. Και το σύνθημα πάει «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.» Άρα το κεφάλαιο είναι κάτι κακό.

Βέβαια δεν ξέρει αν πρέπει να αισθανθεί άσχημα ή τουλάχιστον ανεκτά που ο πατέρας του δεν είναι εργάτης και αυτός σπουδάζει στη νομική οπότε και γλιτώνει τη χειρονακτική στον Σκαραμαγκά

Το πανεπιστήμιο θα εξυγιανθεί μόνο αν περάσουν οι προτάσεις των επιτροπών για των «αγώνα». Άσχετα του ότι σπάνια συμφωνούν μαζί τους από αριστερό σε αριστερό συνασπισμό. Άσχετα ότι πρέπει σώνει και καλά να περάσουν για τι μόνο αυτοί ξέρουν το σωστό ενώ το άλλο 90% του πληθυσμού (εξαιρούνται τα νήπια) είναι βλάκες.

Και αν δεν συμφωνούν και πάλι θα συνεχίσουν να τις ενώνουν όλες μαζί τις προτάσεις-διαταγές για να χάνει στις συνελεύσεις η ΔΑΠ.

Και φυσικά πρέπει να υποστηρίξουν και τα καημένα μέλη της ΔΕΠ που αν κατά τύχει περάσει αξιοκρατικός νόμος μπορεί να κινδυνέψουν να χάσουν τις θέσεις που κέρδισαν στα πανεπιστήμια με τον ιδρώτα τους γλίφοντας καθηγητές και κληρονομώντας τες (το τελευταίο συνηθίζεται ιδιαίτερα στους γιατρούς που το έχουν δει τσιφλικάδες στα πανεπιστήμια Αθηνών και περιφέριας.)

To be continued….

7 σχόλια:

neutrino είπε...

καλα, το κειμενο ολα τα λεφτα! πηγα να πνιγω απο τα γελια! πραγματικα, οσα λες ειναι ενα κι ενα. και ισχυουν ολα!,μα ολα!!

..δυστυχως ομως οτν παω στη συνελευση της σχολης και βλεπω αυτα ακριβως ατομα να κυριαρχουν φωνασκωντας και να κρατουν ακομα μια βδομαδα κλειστη τη σχολη, σκεφτομαι πως η κατασταση δεν ειναι για γελια αλλα για κλαμματα...
περιμενω εναγωνιως το Part II.

Greek Reporter Seymour M. Hersh είπε...

Έρχεται και το ΙΙ. Τώρα μαζεύω τα συνθήματα απ’ όλες τις σχολές και τα τμήματα που θα δημοσιευτούν με τον απαραίτητο σχολιασμό.

Κάθε βδομάδα χάνω 6 ώρες από τη ζωή μου για να ψηφίσω τα πλαίσια της ΔΑΠ μπας και ανοίξει επιτέλους το τιμημένο. Στο τέλος όχι μόνο δεν κερδίζουμε αλλά φεύγουμε έχοντας υποστεί και τον τσαμπουκά του κάθε βλάκα κομπλεξικού, που επειδή το μεγαλύτερο μέρος των συμφοιτητών μας δεν έρχεται αδιαφορώντας για την ψηφοφορία, νομίζει πως αντιπροσωπεύει το 90% των φοιτητών και τουλάχιστον το 60% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Ελπίζω να μου έκανες καλό ποδαρικό. Το δικό σου ήταν το πρώτο comment στο νεότευκτο blog μου.

Λίτσα Ανδρούτσου είπε...

Πράγματι τα γράφεις εξαιρετικά.
Το μόνο που αξιζει είναι να είσαι δεξιός φοιτητής.
Να κοιτας μονο την δουλειά σου.

Urfurslaag είπε...

Να προσθέσω πως η κόρη της Αλέκας τελείωσε το Ελληνοαμερικάνικο εκπαιδευτικό ίδρυμα- το κολλέγιο αθηνών. Μετέχει δηλαδή πλήρως της αμερικανικής παιδείας.

χαριτωμένο ε;

Greek Reporter Seymour M. Hersh είπε...

Cute. Σιγά μην άφηνε την κορούλα να κάνει μαθήματα στα δημόσια με τους αλλοδαπούς και τους καθηγητές που όλο κάνουν απεργία και χαζεύουν.

Ζoe είπε...

ναι, τι ζωα. καθονται και μας πρηζουν για δημοσια και δωρεαν παιδεια. τι αναχρονιστικο και αδικο αιτημα! γιατι να μην εχουμε διδακτρα,ε? γιατι να μην κανουν κουμαντο οι επιχειρησεις στα προγραμματα σπουδων και στο τι θα διδασκομαστε? ε?

Greek Reporter Seymour M. Hersh είπε...

Προφανώς διαβάζεις πίσω από τις γραμμές και μέσα στο μυαλό μου και γι’ αυτό το βρήκες ότι επιβουλεύομαι το δημόσιο πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζω μάλλον κατά τύχη. Αλλά για να καταλάβω, πειράζει ένα ειρωνικό post (έστω και προς συγκεκριμένη ομάδα φοιτητών); Έχουμε χάσει εντελώς το χιούμορ μας; Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι στα post που έχω κάνει επί της ουσίας για τις καταλήψεις και την ΠΟΣΔΕΠ μόνο ένας μου έστειλε ένα mail για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα με επιπλέον παραδείγματα.

Όλα αυτά τα γράφω φιλικά και (αυτό)σαρκαστικά και χωρίς πρόθεση να θίξω υπολήψεις.